Strafrecht

Strafrecht: u bent gedagvaard en moet verschijnen voor een kantonrechter, politierechter of u gaat in beroep bij het Hof? Of wilt u juist een dagvaarding voorkomen? Bert de Boer is de advocaat met 35 jaar ervaring die u met raad en daad zal bijstaan. Een strafrechtadvocaat is er voor u, schuldig of niet. Advocaat De Boer verdedigt u, ziet er op toe dat de letter van de wet op de juiste manier wordt toegepast én legt een vergrootglas op het Openbaar Ministerie en haar manier van werken. Waar u ook van wordt verdacht, advocaat De Boer in Leeuwarden behartigt uw belangen. Neem telefonisch contact met ons op of vul het formulier op deze pagina in.

Wat is Strafrecht?

In het kort is het strafrecht een geheel van regels waarin wordt gesteld welk gedrag bestraft kan worden, welke straffen hier op staan en op welke wijze straf kan worden gegeven.

Wanneer u wordt verdacht van een strafbaar feit kunt u worden uitgenodigd op het politiebureau en worden gehoord als verdachte. Dit is het moment om een advocaat in de arm te nemen. De advocaat ziet er op toe dat u op de juiste manier wordt behandeld door politie en justitie en geeft u advies tijdens verhoren en over de gang van zaken. Het is de taak van Advocatenkantoor H.A. de Boer om alles in het werk te stellen dat u er op een zo goed mogelijke manier uit komt, hetzij strafvermindering, hetzij vrijspraak.

Dit zijn enkele gebieden binnen het strafrecht waar ons advocatenkantoor u bij van dienst kan zijn:

 • Vermogensdelicten – verduistering, oplichting, diefstal, afpersing,
 • Geweldsdelicten en levensdelicten – mishandeling, openlijk geweld, moord of doodslag,
 • Opiumdelicten – het hebben, verhandelen of vervoeren van verdovende middelen zoals harddrugs of softdrugs,
 • Verkeerszaken – rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, snelheidsovertredingen, invorderingen, CBR procedures,
 • TBS zaken – TBS met bevel tot verpleging, TBS met voorwaarden,
 • Jeugdzaken – jeugdcriminaliteit, schoolverzuim (spijbelen),
 • Economische delicten – wet arbeid vreemdelingen, wet of financieel toezicht, overtreden van de telecommunicatiewet,
 • Ontnemingszaken – wanneer het openbaar ministerie het verkregen voordeel uit een criminele transactie vordert,
 • OM transacties – schikkingsvoorstel door de officier van justitie,
 • Strafbeschikkingen – geldboete, onttrekking aan het verkeer, taakstraf, ontzegging rijbevoegdheid.

Het Nederlandse Strafrecht omvat veel verschillende gebieden en de lijst hierboven is niet compleet. Hebt u een dagvaardig ontvangen over een genoemd of niet genoemd onderwerp binnen het strafrecht? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met ons kantoor. Op de contactpagina vindt u het telefoonnummer en een contactformulier. Ja, ik heb nu HULP NODIG

Bent u Slachtoffer?

Waar een verdachte is, is vaak ook een slachtoffer. Bent u slachoffer van een van de bovengenoemde Strafrecht gebieden? Ons kantoor kan ook u helpen (mits de verdachte niet door ons wordt bijgestaan). U kunt dan denken aan bijvoorbeeld de onderhandeling voor een passende schadevergoeding voor materiële en/of immateriële schade.

Vervolgstappen

Nadat u ons gebeld of gemaild hebt plannen wij een afspraak in om uw geschil helder te krijgen. Ons kantoor maakt geen onderscheid tussen grote of kleine zaken. Iedere juridische zaak wordt nauwkeurig bekeken en samen met u wordt er een plan van aanpak opgesteld:

 • Wat willen we bereiken?
 • Hoe gaan we te werk?
 • Wat is het risico van een procedure?
 • Welke alternatieven zijn er?
 • Zijn er vergelijkbare uitspraken uit het verleden?

En dat zijn nog maar 5 vragen die we hier stellen. Een advocaat kan u op alle vragen antwoord geven omdat hij of zij toegang heeft tot alle zaken uit het verleden (jurisprudentie). Advocaat De Boer in Leeuwarden kan daarbij putten uit een schat aan ervaring welke hij heeft opgedaan in zijn 35 jarige loopbaan als strafrechtadvocaat.

Zoekt u hulp van een advocaat met een open houding, die moeilijke juridische termen achterwege laat en laagdrempelig is? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op deze pagina of bel ons.